تكامل كودك جدا از جهان پیرامون او اتفاق نمی افتد ، او زمانی درس های لازم برای زندگی را می آموزد كه بخشی از این جهان باشد بنابراین حضور شما، والدین شما ، خواهران و برادران دیگر، دوستان و اعضای فامیل همه برای آموزش و تكامل او اساسی هستند .
مهم ترین نکته ای که باید در مورد رشد و تکامل کودک خود به یاد داشته باشیم این است که کودکان با سرعت های متفاوتی رشد می کنند لذا مانند تمام کودکان، فرزند ما نیز در زمان مقتضی می خندد، سرش را نگه می دارد و اشیاء را به چنگ می گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت کهگیلویه ضمن تاکید بر این نکته ادامه داد: دانستن این موضوع مهم است که کودک شما یک انسان منحصر به فرد است و اعمال خود را صرفا به این دلیل که در کتابی بیان شده یا شما از او می خواهید و انتظار دارید، انجام نمی دهد.
پروین پوردیان افزود: زمان مناسب برای او هنگامی است که آمادگی انجام کاری را پیداکرده باشد لذا ما نمی توانیم سرعت رشد و تکامل کودک را بیشتر کنیم، اما اگر به اندازه کافی عشق و محبت وتوجه به او نشان دهیم، دقیقا چیزی را به او داده ایم که احتیاج دارد.
وی در ادامه بیان داشت: تكامل كودك جدا از جهان پیرامون او اتفاق نمی افتد ، او زمانی درس های لازم برای زندگی را می آموزد كه بخشی از این جهان باشد بنابراین حضور شما، والدین شما، خواهران و برادران دیگر، دوستان و اعضای فامیل همه برای آموزش و تكامل او اساسی هستند .
پوردیان با ذکر این مهم که کودک جهت شکوفایی هرچه بیشتر و بهتر نه تنها به آموزش ، بلكه به عشق، تشویق و حمایت اطرافیان نیز نیازمند است تاکید کرد: همچنان كه كودك مراحل رشد و تكامل را طی می کند، مهارت های شما نیز به عنوان والدین ، متناسب با نیازها و احتیاجات او افزایش می یابد.
کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت کهگیلویه در این زمینه تصریح کرد:همه والدين دوست دارند با فرزندانشان روابط خوشايند و رضايت بخشي داشته باشند، بدين منظور لازم است توانايي هاي متناسب با سن فرزند خود را بشناسند لذا بسياري از سوء تفاهم ها و برخوردها به اين دليل بروز مي کنند که والدين توقعي بيش از توانايي فرزندشان دارند، به طور مثال انتظار دارند که يک کودک دو ساله با آنها همکاري کند و يا يک کودک سه ساله ، سريع و دقيق کارها را انجام دهد، در حالي که هيچ يک از آنها نمي توانند چنين باشند.
وی ضمن انتقاد از این نکته که اغلب والدين امروزي، احساسات خود را مانند اضطراب داشتن، نگران بودن، عجله داشتن و سایر موارد مشابه را در رفتار با کودکان خود منعکس مي سازند،بیان داشت: بيشتر والدين توقع دارند که فرزندانشان پيش از آنکه آمادگي کافي را کسب نمايند فرد مسئولي باشند به همین جهت از فرزندانشان مي خواهند که خوش اخلاق و مؤدب باشند، با بچه هاي ديگر مشغول بازي شوند، همکاري داشته باشند، مفيد باشند، سريع راه بروند، سريع صحبت کنند و بالاخره به سرعت رشد کنند و بزرگ شوند و این در حالي است که کسب همه مهارت هاي فوق نياز به فرصت کافي دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بزرگ شدن فرآيندي آرام تر و پربارتر از آن چيزي است که واقعاً هست بنابراین بهتر است که فشارها را از روي فرزندانمان برداريم و به آنها فرصت کافي بدهيم تا بتوانند به آرامي و با کارداني در مراحل رشد خود قدم بردارند./9
خبر :آرمان شفایی